En ole pitkään aikaan ehtinyt päivittää blogia, kun on puuhaa riittänyt ilmankin. Useampia juttuja on ehtinyt valmistua. Jos niitä vähitellen sais raportoitua...

Viime viikolla oltiin taas tyttöjen kanssa mummolassa, ja sain vielä yhden tilaisuuden tälle kesälle päästä kutomaan mattoa. Kudoin valmiiksi sen aiemmin esittelemäni pätkämaton, ja sitten vielä inspiraation kourissa ex tempore kokonaan uuden maton kerralla valmiiksi, tällaisen:

1857038.jpg

(Vihreä raita maton päästä on tarkoitus purkaa pois. Harmi oikeastaan, se näyttää ihan hauskalta siinä...) Tuo on siis kolmella sukkulalla tehty, tässä lähikuva:

1857044.jpg 

Sininen kude oli anoppilasta saatua vanhaa, paksua, ehkä vanhoista verhoista leikattua. Sitä oli useampi kerä ja päätin käyttää sen kaiken tähän mattoon ja tehdä niin pitkän kuin tulee. Tuli yllättävän pitkä, yli kaksi metriä. Valkoiset ja mustat kuteet siellä väleissä ovat sitten "mitä sattuu". Osa niistäkin kai sieltä anoppilasta peräisin, osa jotain omia leikkuita; olipa yksi kerä ihan uutta mustaa trikookudettakin.

Tuollainen tylsän tyylikäs perusmatto, sanoisin. Varmaan ihan mieleinen käytössä, kun ei hypi silmille. Voi olla että meidän makuuhuoneeseen sen sijoitan, jahka saan sen ulos. Äiti lupaili, että vielä tälle syksylle purettaisiin tukki - loimea on jäljellä enää yhden kynnysmaton verran. (Ja se kynnysmattokin olis ollut niin kiva tehdä, jos vain olis ollut aikaa. Mutta rajansa silläkin kuinka kauan mummolassa kehtaa asustaa.)