Meidän Aavalla on Punaisen norsun retroraitainen froteehaalari, ja esikoinen on puhellut siihen malliin, että hänellekin kelpaisi samanlainen puku - violettina vaan kuinkas muuten. No äitiähän se ilahduttaa, koska Linnealla vyötärömalliset housut tuppaavat roikkumaan aina vähän puolitangossa, joten olalle asti ulottuva haalari olisi siisti päällä.

Violettia raitafroteeta on tulossa, mutta sitä odotellessa päätin kokeilla haalaria vanhasta Huuto.netin löytökankaasta. En oikein tiedä, pitäisikö tuota kangasta nimitellä velouriksi vai joustofroteeksi - ei se oikein kumpaakaan ole. Puuvillaa se ei ainakaan ole, vaan voisin arvella sen olevan jotain viskoosisekoitetta. Melko kiiltäväpintaista ja lötköä se on. No mutta tälläinen haalari siitä tuli:

1674207.jpg

Kaavan otin Ottobren numerosta 1/2005. Piirsin suurimman koon, 98, mutta koska Linnea on jo sitä pitempi, mallailin kaavaa vähän tytön päälle ja lisäilin hieman pituutta ja leveyttä tarvittaviin kohtiin.

Hyvähän siitä tuli! :) Juuri sopiva.

1674211.jpg

(En tiedä tarvitaanko sitä violettiraitaista haalaria enää, mutta jos innostun vielä senkin tekemään, niin tiedänpähän nyt, miltä osin tuo kaava kelpaa sellaisenaan ja mihin tarvitaan muutosta.)