Mulla oli pulaa kevyestä, hiostamattomasta takista, jota voisi käyttää pihahommissa T-paidan päällä, ja jossa olisi myös taskuja avaimille ja kännykälle. Totesin tuossa kevään lämpiminä päivinä, että keinokuituista tuulitakkia ei voi pitää lyhythihaisen paidan päällä - olo on kuin muovipussissa.

Mulla oli myös käyttämättömänä kohtalaisen kokoinen pala sinistä collegea, jonka olin ostanut collegehousuja varten, mutta joka olikin pesussa kutistunut hieman liian lyhyeksi siihen tarkoitukseen. >:(

Tein siis itselleni collegetakin. Sopivanpituinen vetoketjukin oli sattumalta varastoissa.

1631429.jpg

Kaava on fleecejakun kaava Suuri Käsityölehdestä, numeroa en muista koska oli siskon lehti ja palautin sen heti piirrettyäni kaavat. Punaiset kanttaukset on tehty punaisesta collegen jämäpalasta. Rintatasku on kännykkää varten ja sen ideoin tähän itse. Sinistä collegea oli sen verran lyhyelti, että jouduin leikkamaan hihat poikittain langansuuntaan nähden. Arvelin ettei se haittaa, koska tuo college joustaa suunnilleen yhtä vähän molempiin suuntiin.

Sivutaskut tein - tyhmä - ohjeen mukaan, ja niistä tuli typerän näköiset ja hankalat. >:(

1631435.jpg

Kuva on aika sumea, mutta taskupala on siis tikattu etukappaleen alle, ja sivusauman kohdalle on jätetty aukko. Jotenkin amatöörimäistä minusta. Olis pitänyt älytä aiemmin, niin olisin tehnyt ihan vaan kengurutaskun tuohon eteen päälle ja kantannut senkin punaisella niinkuin rintataskun. Olis tullut kivan näköinen ja kädet sujahtais helpommin taskuihin kuin nyt, kun pitää haparoida taaksepäin sivusaumoja kohti. :/

Ihan ok tuosta tuli, asiansa ajaa varmasti vaikkei mikään tyylikkyyden huipentuma olekaan. Malli on aika nafti, koska luulin valitsevani reilun koon, 42, ja silti tuo on mulle tosi justiin. Alle ei oikein luontevasti sovi muuta kuin tosiaan se T-paita, mikä vähän ehkä harmittaa: rajoittaa käyttömahdollisuuksia.