Mulla on ollut pitemmän aikaa työn alla pieniä keskosvaatteita, liittyen tähän YSVin tempaukseen: http://ysv-foorumi.com/viewtopic.php?t=51631&postdays=0&postorder=asc&start=0

Tällaisen setin sain nyt kasattua kokoon, värikkäät vaatteet on omia tekosiani, ja valkoinen body on ihan tuollainen tehdastekoinen, mikä on meidän tytöillä ollut (paitsi ei ole kummallekaan ikinä mahtunut :P).

1611499.jpg

Viimeisenä, tänä aamuna, sain valmiiksi kaikki sarjatyönä leikkaamani ja aloittamani kietaisumekot. Eli tällaisia:

1611511.jpg

Nuo on kaikki trikoota, tein tuollaisista heräteostopaloista, joita en ole sitten mihinkään omiin juttuihini osannutkaan käyttää. Kaavaksi otin jostain Ottobren numerosta keskosen kietaisupaidan kaavan kokoa 40, ja muokkasin siihen helmaa n. 3 cm pitemmäksi ja viistotin sen myös leveneväksi. (Mekkoja siis olen tehnyt koska nuo orpokodin vauvat ovat lähinnä tyttöjä.) Hihoista tein lyhyet toisin kuin kaavassa. Yhteiskuvassa näkyy kukkamekoista alimmaisena yksi pitkähihainen, jonka tein ensimmäisenä demoversioksi. En tiedä viitsinkö sitä tuollaisena laittaa mukaan, koska lyhythihaisia vaatteita on pyydetty.

Mekoissa on nuo "kietaisut" vähän eri suuntiin, koska en ikinä muista, kummin päin naisten vaatetuksessa ne liepeet kuuluu olla. (Typerää sukupuolijaottelua sitäpaitsi...) Tein sitten ihan miten sattui tulemaan. Solmimisnauhojen kanssa oli melkoista säätämistä, koska niiden päät piti saada huoliteltua jotenkin, ja sehän ei onnistunut koneella. Muutamaan nauhaan yritin sinnikkäästi survoa siksakilla jonkinlaisen käänteen, mutta niistä tuli tosi rumia, ja loput ompelin sitten käsin. Se työvaihe koituikin suurimmaksi hidasteeksi tässä projektissa.

Housuja ompelin neljät, ihan tilkuista, ja nämä syntyivätkin vauhdikkaasti, koska oli hauska tehdä erilaisia väriyhdistelmiä. :) Tässä suosikkini:

1611508.jpg

Jonkun mielestä enimmäkseen ehkä liian poikamaisia värejä, mutta kun tosiaan tilkuista tein, eli ovat mitä saattuu. Eikähän sitä oikein täältä käsin voi edes aavistaa, mitä ne siellä Intiassa pitää poikamaisena ja mitä tyttömäisenä. :/

Housuissa on vain takana keskellä sauma. Näihinkin on kaava siitä samasta Ottobresta - olkainhaalarin kaava, josta katkaisin yläosan pois. Kokona 45, koska ajattelin että vaipalle on paree olla tilaa, siksi en ihan pienimpiä mahdollisia tee.

Olen tässä viime päivät ja viikot joutunut siirtämään kaikkia "omia" ompeluksiani tämän projektin takia, joten nyt on kiva päästä tekemään taas omalle sakille. Jonossa olis vaikka mitä ideaa ja tarvetta...