Sain eilen siivouspuuskan, ja siinä yhteydessä muistin, että munhan piti ommella olohuoneen uuden kapan pariksi myös tyynynpäälliset. No, kaksi päällistä syntyi aikasen näppärästi.

1817088.jpg

Noissa ei kyllä ole mitään ihmeellistä - ne ovat niinkuin nukkumatyynyjen päälliset eli päässä on aukko ja sellainen "tasku". Muitakin tyynyjä olis vielä, eli saa nähdä jos nekin saisi uutta päällepantavaa. Kangasta riittää, kun se oli siis iso sivuverho mistä nuo leikkasin.

Tänään valmistui sitten Linnealle vähän hienommat päälishousut, jollaisia olen kaipaillut ja suunnitellut jo kuukausia varmaan. En oikein ole osannut päättää, millaisella kaavalla sellaisia lähden tekemään. Suunnittelin ensin lappuhaalareita, koska sellaiset pysyvät niin kivasti ylhäällä pömppömahan päälläkin. Sitten kuitenkin päädyin tekemään kuminauhavyötärölliset pökät, koska niiden kanssa on helpompi käydä vessassa.

1817095.jpg

Kuva on luonnonvalossa otettu, koska salama vaalensi kangasta reilusti. Joku ryppykin tuonne toiseen lahkeeseen näköjään jäi... Kangas on babycordia, jonka ostin aikoinaan huuto.netistä Tuulenvireeltä. Kangas oli minusta ihan Linnean "näköinen", en voinut vastustaa.. Kaavan näihin otin Suuri Käsityölehden numerosta 11/99, mutta yksinkertaistin aika reilusti mallia. Kavensin myös lahkeita keskikohdiltaan hiukan, sillä alunperin ne olivat tosi leveät ja suorat. Leveät näistä tuli vieläkin:

1817098.jpg

Vyötärökuminauha jäi liian löysälle, joten joudun sen käyttämään vielä auki. Onneksi en tikannut vielä kuminauhan päältä, niinkuin ohjeessa käskettiin..

Veikkaanpa että tämä housunkaava kelpaa kattamaan vielä seuraavankin koon, kunhan vain lisään lahkeisiin pituutta. Sen verran väljät tosiaan ovat. Oli muuten aivan maailman ihaninta ommeltavaa tuo babycord! Onneksi se ei kovin moneen tarkoitukseen edes sovellu, muuten voisi tulla kiusaus tehdä lisää heräteostoksia tulevaisuudessa..