Koska tulin aloittaneeksi tuon pikkutarkan korjauskuvaukseni, niin onhan se tehtävä loppuun. Konekin suostui yhteistyöhön niin että sain siirrettyä loput kuvat.

Irrallisesta vuorista ratkoin erilleen vielä kolme erilaista kiilanmallista osaa - yhteensä kun tuo lakki muodostuu kuudesta kiilasta. Vanhojen vuorikappaleiden mukaan sitten leikkasin uuden vuorin osat viinipunaisen collegekankaan tilkuista.

1684363.jpg

Ompelin kiilat yhteen saumurilla - helppo nakki.

Päälliseen ompelin uutta kuminauhaa entisen paikalle - tämä oli himan jännittävää, koska en tiennyt, kuinka kireä rypytys siihen pitäisi tehdä jotta lakista tulisi Aavan päähän sopiva. Aika arpapelillä mentiin...

Neulasin uuden vuorin ja vanhan päällisen yhteen ja ompelin etureunan. Edessä olevan resori oli ilmeisesti aputikattu erikseen siihen samettipäälliseen, koska se pysyi koko operaation ajan kyydissä ongelmitta.

Lakin takareunassahan oli alkujaan punaruudullisesta kankaasta tehty kanttaus, ja samaa ruutukangasta oli päälaella kaksi nauhaa, koristeena. Mietin hetken että säilytänkö edes niitä päälaen nauhoja, mutta koska en keksinyt mitään muutakaan siihen tilalle, niin jätin ne. Sitten pitikin löytää jotain samantapaista kangasta uutta alareunan kanttausta varten.

Löytyi vähän isoruutuisempaa. :P Se sai kelvata.

1684488.jpg

Vinokaitaletta leikkasin sen verran reilusti että siitä sai samalla ne solmimisnauhatkin sitten.

Valmis. Päässä:

1684375.jpg

Sopiva se on. En tiedä, onko se kovin hieno sittenkään. :/ Tajusin, kun katselin sitä Aavan päässä, että siitähän "puuttuu" sellainen lippa edestä. Tai niissä mun lapsuuteni lakeissa oli pieni lippa. Tuohon nyt en tietenkään olisi mitenkään sellaista saanut vaikka olisin aiemmin asiaa älynnyt ajatella, koska eihän mulla tuota samaa samettia ole missään. Mutta aivot ovat vähän jääneet raksuttamaan siihen malliin, että josko nyt tekisinkin toisen, uuden lakin ja koittaisin siihen sitä lippaa sitten kehittää...

Kiva että tuossa on nyt kuitenkin se uusi puuvillainen vuori, niin voimme tuota viileämmillä säillä käyttää. :)