En ajatellut tästä mitään kokkailublogia, mutta kun nykyään tuntuu aina niin saavutukselta se jos saa aikaiseksi leipoa tai laittaa jotain vähänkään työläämpää... niin tässä nyt sitten sämpylöitä kaikille! :)

1640101.jpg

Paistoin noita viisi pellillistä tänään ja kyllä maistui tytöille ja itsellekin. Onneksi oli isompi satsi niin jäi jotakin pakastettavaksikin. Laitan nyt sitten ohjeenkin oikein:

5 dl vettä

3 dl kokonaisia puolukoita tai 2 1/2 dl survosta

2 tl suolaa

3/4 dl siirappia

1 pss hiivaa

2 dl kauraleseitä tai -hiutaleita

2 dl ruisjauhoja

4 dl hiivaleipäjauhoja

4 dl vehnäjauhoja

Ainekset sekaisin ihan tuossa järjestyksessä. Huom jos puolukat ovat jäisiä, niin kannattaa laittaa kuumana tai vaikka kiehuvana se vesi että lopputuloksena on vielä kohtalaisen lämpöinen liemi. Kuivahiiva kun on jokseenkin hidasta toimimaan jos sen laittaa vähänkään viileään nesteeseen. Mulla oli tänään ongelmaa liian kylmän litkun kanssa ja jouduin sitä sitten mikrottamaan useita kertoja ennen kuin lämpeni tarpeeksi...

Tuosta tulee suht löllö taikina mutta saa ollakin. Itse en yritäkään pyöritellä noita, vaan leikkelen vain taikinasta palasia. 225 on hyvä lämpötila. Ja kun sanoin että viisi pellillistä tein, niin se oli kaksinkertaisesta annoksesta. ;)

Oivariinin kanssa noita meillä syödään. Pakastetut käytän leivänpaahtimessa, jolloin niistä tulee ihanan rapsakoita ja vastaleivotun oloisia. :P