Päivitys tulee nyt jopa pari päivää myöhässä, kauhistus. Mutta siis, sain valmiiksi oman juhlahameeni. Pitemmittä puheitta, kas tässä:

1739435.jpg

Ja vielä takaa:

1739441.jpg

Hame on tehty Ottobre Womanin kaavalla, numero mikälie taas kerran koska ensinnäkään en ole kotona nyt ja toiseksi vaikka olisinkin niin palautin jo lehden kirjastoon. XD

Hame on kaksikerroksinen. Päälliosa on ruskeaa raitapintaista, ohutta ja laskeutuvaa kangasta, viskoosia luullakseni. Huuto.netin löytöjä sekin, ja pala riitti tähän hameeseen juuri ja juuri. Itseasiassa taisi helma jäädä sentin-kaksi lyhyemmäksikin kuin kaavassa, mutta se ei haittaa ollenkaan. Kuva ei oikein tee oikeutta kankaalle, jonka raitakuvio on vähän sellainen kiiltelevä..

Alla on valkoinen "alushame"

1739445.jpg

joka on tehty vähän salsahameen tapaan. Alushelman yläosa on sitä samaa uskollista, vanhaa lakanakangasta, josta Linnean asun tein. Ja alaosaan käytin sen joku aika sitten kirpparilta löydetyn brodyyrihameen kankaan. Tähän alushelman reunaan olisi sopinut vielä jonkinlainen "pitsi", mutta harmikseni totesin että pitsi jota mulla oli ei pituudeltaan riittänytkään tuohon melko leveään reunaan. Päärmäsin sitten vain kapeasti.

Piilovetoketjun asennus sivusaumaan ei ihan hirmu hienosti onnistunut.

1739442.jpg

Onneksi tuohon tulee yläosan helma päälle. Yläosa sitten löytyikin valmiina kaapista, joten juhlavaatehuolet ovat nyt poispyyhityt. :) En jaksanut kuvauttaa itseäni kokonaisessa asussa täällä esittelemistä varten, mutta jos häistä jää käteen jotain onnistuneita otoksia niin lisään sitten jälkeenpäin. Tuo hame näyttää yksinään kohtalaisen vaatimattomalta (kansallispuvun hame, sanoi mies), mutta kuviollisen yläosan pariksi se sopii hienosti. Ja kengät ovat myös ruskeat. :)