Emokenguruilla on isot mahataskut

joissa kasvaa pikkukenguruita

joilla on pienet pikkukengurutaskut

joissa ei vielä kasva pikkukenguruita.

 

Mutta jonakin aamuna noin seitsemältä

on maailma uusi ja näyttää tältä:

 

Pikkukenguruilla on isot mahataskut

joissa kasvaa pikkukenguruita

jotka taskujen raoista katsoa tapittavat

kun isoäitikengurut

taskunsa napittavat

ja sanovat STOP!

 

ja loikkivat hop

hopoti hop!

Ei maailma tähän lopu, lopoti lop!

 

Ei tuosta Kunnaksen Kirsin runosta kuitenkaan, vaan lähinnä kai Nalle Puhin Kengusta ja tyttöjen pehmokengusta tuli mulle idea, että haluan tehdä kengurupuserot tytöille. Että voisivat niitä taskujaan leikeissä johonkin käyttää, kuvittelin että olis hauskaa se.

Ja tänään, kaksi viikkoa myöhemmin, ovat kenguruvaatteet valmiit ja näyttävät tältä:

1913097.jpg

Kuva on lennossa otettu ja niin epäedustava, että katsotaan vähän toisestatakin vinkkelistä:

1913096.jpg

Kaavana näissä oli oloasun kaavat Uusi nainen -lehdestä vuodelta 1981. :) Aavan pusero on kokoa 90 ja Linnean puku 105. Pienemmän puseron tein ensin, testiksi, ja käytin siihen yhden vanhan ja levahtaneen nuorisokokoisen collegen. Sen kangas riitti aikalailla juuri ja juuri, sillä se oli tosi lyhyt ja siksi "lihoiksi" joutunutkin... Laitoin siitä nurjan, harjatun puolen päälle, mistä tuli kivan turkkimainen efekti. Vanhasta puserosta käytin myös resorit hihoihin ja helmaan - kaulusresorin jouduin leikkaamaan eri trikoosta, ja niinpä tuo nyt näyttää vähän kuin kengurulla olis kaulapanta...Vaalea etumus on luomupuuvillaista velouria, jota ostin joskus vaippaompeluksiin. Taskukappale on ylälaidastaan leikattu vähän leveämmäksi kuin miehusta muuten, ja sen reunassa on framilon-nauhaa kujassa.

Koska Aavan puserosta tuli kiva ja sopiva, uskalsin ottaa ja tilata Myllymuksuilta kerrassaan uutta ruskeaa velouria Linnean pukua varten. Tein sille housutkin sitten - Aavallekin olisi saanut samasta palasta vielä, mutta kun se nyt on eriä kuitenkin kuin tuo pusero, niin en sitten viitsinyt. Aavalla on housuja muutenkin tarpeeksi. Tuota housunkaavaa olen jo aiemmin käyttänyt collegehousuihin, ja tulen varmaan vielä jatkossakin käyttämään, koska tykkään siitä. Noihin ruskeisiin nyt lisäsin vielä vähän leveyttä lahkeisiin - alkuperäisessä kaavassa lahkeet on jokseenkin suorat. (Jos kuvassa housut näyttävät vähän nuhjuisilta niin se johtuu siitä että ne ovat yhden muskarireissun verran ehtineet olla jo jalassa.)

Tytöt kyllä ihan innostui noista taskupuseroistaan. Tajusin vaan kaksi asiaa: Ensinnäkin jos kenguruleikki oikein yltyy pomppivaiseksi, muksuilla tulee sisätiloissa äkkiä kuuma tuollaisissa kohtuu paksuissa puseroissa. Ja toiseksi tuo tasku jonkun verran rumasti lörpöttää framilonista huolimatta. Jos haluais timmimmän taskun, niin paidan kannattais varmaan olla melko tyköistuva. Noh, Linnean puserossa tuntui olevan kasvunvaraa sekä ympäryksessä että hihoissa, joten se meneekin varmaan pitempään, ja lörpötyskin voi siinä lievetä sitä mukaa kun tyttö enemmän ja enemmän puseroa täyttää.