Käsityöharrastus ja bloggaaminen ovat olleet aika vähäisellä parin viime viikon ajan. Ensin olimme monta päivää mummola/anoppila -reissulla, sitten piipahdus kotona jonka jälkeen lomareissu kohti Etelä-Suomea, sisältäen ne aiemmin mainitut häät. Ja kotiutumisen jälkeen vielä viisaudenhammasleikkaus kuin pisteenä iin päälle. Vaikea sanoa mikä noista oli uuvuttavin kokemus... Sekä "lomailu" että leikkaus vaatii oman toipumisensa ennen kuin normaali (käsityöpainotteinen) arki pääsee kunnolla taas vauhtiin.

Anoppilareissulla eksyin Eurokankaaseen ja tapojeni vastaisesti (?) ostin kasan uusia kankaita palalaareista. Yksi noista kankaista oli kukallinen joustava trikoo, viskoosia ilmeisesti, vaikka ostaessa luulin sitä puuvillaksi. Ensimmäinen pesu vasta paljasti että trikoo olikin sellaista lötköä niin kuin viskoosit ovat - uutena oli kai niin tärkissä että oli ihan napakkaa. Yhtäkaikki sain siitä tekaistua itselleni ihanan T-paidan juuri ennen etelän reissulle lähtöä.

1777098.jpg

Kaavana oli sama kaava kuin siinä vinoraidallisessa, mutta muokattuna. Tämän kukkatrikoon joustavuuden vuoksi nipistin miehustan kappaleista keskeltä pois kolmisen senttiä, ja hihoihin puolestaan lisäsin keskelle pari senttiä, koska halusin niihin enemmän pussitusta mitä raitapaidassa oli. Kaula-aukkoakin sivalsin vajaan sentin verran avarammaksi, mutta tämä ihan vain siksi että aloin ensin ommella siihen kaitaletta joka osoittautuikin liian lyhyeksi. En viitsinyt ratkoa vaan sakset puhuivat.

Paidasta tuli sopiva ja tosi mieluisa, uusi ykköspaitani. :) Action-kuva:

1777014.jpg

Ennen reissuun lähtöä surautin äkkipäätä myös Linnealle uudet housut matkaan otettaviksi. Totesin nimittäin pakatessa, että tytöllä ei ole kovinkaan edustavia shortseja, ja hellettä oli luvassa. Päätin ommella ohuet kangashousut samalla kaavalla millä tein juhlahousutkin. Materiaalia etsiessä törmäsin omiin vanhoihin shortseihini, jotka on mulle ostettu kuudennen luokan kevätjuhlaan. :D Niistä päätin sitten tehdä. Kangas on ohutta kukkapuuvillaa:

1777100.jpg

Tein niin pitkät kuin sain, ja lahkeensuihin sain sitten ilmaiseksi valmiit päärmeet. Kuvaa en saanut kunnollista napattua, tässä kuitenkin tilannekuvasta veistelty:

1777009.jpg

Muuten ihan kivat housut mutta rypistyvät aika lailla. Muistin taas miksi tykkään neulosvaatteista lapsilla...

Tänään hammasleikkauksen jälkeen apeana, nälkäisenä ja lääketokkurassa piristin itseäni hakeutumalla taas ompelukoneen ääreen. Ompelin valmiiksi aiemmin leikkaamani kauppakassin:

1777095.jpg

Kassi on kaksinkertaista puuvillaa, ja sivussa olevat pieni ja iso tasku ovat (kankaisia) hedelmäpusseja sekä kärrykolikkoa varten. Niitä hedelmäpussejakin on tarkoitus ommella lisää vanhasta valoverhosta jossain vaiheessa... Olin leikannut palat kahteen tällaiseen kassiin, mutta nyt ensimmäisen valmistuttua jäin vähän miettimään, haluanko sittenkään tehdä toista tällaista yhdistelmää. Kummallekin oranssikuviolliselle kankaalle voisi löytyä joku muu, rauhallisempi kangas kaveriksi. (Nämä kankaat valitsin kasseihin syystä että en ole keksinyt niille muutakaan käyttöä. Oranssi ei ole mikään lempivärini.)