... niin antaa mennä vaan. Nakkaan muutaman viimeisimmän ompeluskuvan tähän vielä, uusia odotellessa.

1582452.jpg

Itselleni tein äitienpäiväksi uuden, kevyemmän unipuvun. Trikoo on löytö Huuto.netistä, ja on tosi sileää ja pehmeää - siis laadukkaalta vaikuttaa. Paidan tein vanhalla imetyspaidan kaavalla muuttaen etuosan yhtenäiseksi. Liian lyhyt siitä tuli eikä muutenkan ole paras mahdollinen malliltaan. Taidan viskata mäkeen sen kaavan... Housujen kaava löytyi Ottobre Womanin numerosta 2/2008, on siinä nimellä joogahousut. Housut ovat siis vajaamittaiset. Noista housuista tykkään, ja voisin kaavalla tehdä lisääkin jos tarvis.

Jälkeenpäin tuli mieleen, että tuosta puvusta olis voinut tulla pirtsakampi, jos olis tehnyt eri väriset kanttaukset reunoihin.

1582456.jpg

Tuollaisen kesämekon tein esikoiselleni tällä viikolla. Tuokin trikoo on huutiksen löytö, ja jos ei kuvasta oikein erotu niin siinä on siis kapeita valkoisia pystyraitoja lemmikinsinisellä pohjalla. Trikoo on jonkinlaista interlockia, kuitumateriaalista en ole ihan varma sillä kangas oli ärsyttävän luirua käsiteltävää leikattaessa. Voisi olla viskoosin ja puuvillan sekoitetta ehkä?

Käytin yhtä Suuri Käsityölehden perus paitakaavaa tuohon, helma on suorakulmion muotoinen pala jonka pituus on 2 x miehustan ympärys. Mekosta tuli kiva ja saajalleen mieluisa, ja voin käyttää tuota mallia toistekin.

1582477.jpg

Ja noita pieniä lahjavaippoja olen tehnyt useampiakin - suvusta kun on kuulunut kaksikin vauvauutista lyhyen ajan sisään. Tuossa yllä on kaksi sisätäyttövaippaa ja niihin taittoimut. Molemmat vaipat ovat kuivapintaisia: valkeassa on sisällä limenvihreää mikrofleeceä ja liilassa kuivaliinaneulosta. Imuista löytyy bambua, joten ovat sitten pehmoisia ja imeviä. Nämä tein kaavalla, jonka YSVin Tikku (http://paivinloki.vuodatus.net) mulle ystävällisesti lähetti. Kuvaan asettelin vaipat näköjään vähän huolimattomasti, kun ei ole röyhelöt oikein ojennuksessa.